Hozzávalók:
A vajastésztához:
1 csipet só
175 g liszt (én teljes kiőrlésű lisztet használtam)
85 g kemény vaj vagy margarin, kis kockákra vágva
1 db tojás
2-3 kávéskanál hideg víz
A töltelékhez:
20 dkg zöldbab
1 konzerv tonhal
só és frissen őrölt bors
2 tojás
2 dl tejszín
A tésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáltam és hozzá morzsoltam a vajat. Amikor a keverék már finomra darált kenyérmorzsához hasonlított, a liszt közepében kialakított mélyedésbe beleütöttem a tojást és hozzáadtam 2 kávéskanál vizet. Egy kés hegyével elkevertem, majd kemény tésztává gyúrtam. A kész tésztát felhasználásig (kb. fél óra) a hűtőbe raktam. (Ha nem használjuk fel azonnal, legfeljebb 2 napig a hűtőben eláll.)
A töltelékhez a zöldbabot puhára pároltam (én fagyasztottat használtam), a tonhalról leöntöttem az olajat és villával kisebb darabokra vágtam.
A hűtőből kivettem a tésztát, majd egy 23 cm átmérőjű formába reszeltem a reszelő nagylyukú oldalán. Ujjaimmal addig nyomkodtam, míg a formát a peremével együtt szépen kibélelte.
A tésztán szétterítettem a zöldbabot, majd rátettem a tonhal darabkákat. Kézi habverővel összedolgoztam a tojásokat a tejszínnel, majd sóval, borssal fűszereztem. A tojásos masszát a tésztára öntöttem.
A sütőt előmelegítettem 200 fokra és a quiche-t háromnegyed óra alatt készre sütöttem.
A tészta forrása: Ízek a világból - Egytálételek (Reader's Digest Válogatás)
1 megjegyzés:
ez tök jól néz ki :)
Megjegyzés küldése